2014 Bijenmarkt Bornerbroek en lezingen

De bijenmarkt, die georganiseerd is door de NBV groep Overijssel-Oost en de CarnicaVereniging Oost-Nederland op zaterdag 5 april 2014 in Bornerbroek, is druk bezocht. Ruim 350 imkers en belangstellenden hebben deze markt bezocht. Er  werd veel bijgepraakt over  bijen. Ook de standhouders waren tevreden over de verkoop.

Op de bijenmarkt zijn 5 stuks Carnica Koninginnen verloot, die beschikbaar zijn gesteld door de plaatselijke NBV afdeling Almelo. De winnaars zijn: M.H. Bos uit Geesteren (Ov), K. Rodenstein uit Almelo, L. Flinkers uit Almelo, G. Jaspers uit Den Ham en E. Mekenkamp uit Rijssen. De winnaren krijgen binnenkort persoonlijk bericht.

Ook  de lezingen, die smiddags gehouden werden over BeeBreed, door Professor P. Brascamp uit Wageningen en door Gert-Jan Schreuder van de Imkersvereniging West Betuwe uit Tuil, zijn eveneens goed bezocht. 

Hierin werd uitgelegd hoe men dacht over BeeBreed, dat in samewerking met Duitland is opgezet, om het Carnica ras te verbeteren. Aan de hand van een presentatie werd uitgelegd hoe de beoordeling en selectiecriteria werken.

Het kweekstation op Vlieland draait dit jaar ook mee in het BeeBreed project en werkt nauw samen in het uitwisselingsprogramma van de duitse eilanden.

 

Op de markt, bezig met het invullen van het formulier voor de verloting van de F1 Carnica Koninginnen.

 

 

 De heer P. Brascamp geeft een lezing over BeeBreed

 

 

Gert-Jan Schreuder houdt ook een lezing over BeeBreed maar dan over de beoordeling en de selectiecriteria van de koninginnen.